APX systems leverer RFID-løsning til Gilje Tre for å oppnå flytproduksjon

Gilje Tre AS produserer vinduer og dører. I deres program, Flyt 2021, inngår det optimalisering og flytproduksjon med nyinnkjøpte maskiner.

Skal man oppnå Industri 4.0, må man benytte programvare som gir flyt og kan integreres, sier Karl Inge Lygre, IT-sjef i Gilje Tre.

Karl Inge Lygre

Karl Inge Lygre

IT Manager, Gilje Tre

Sammen med APX systems, som leverer programvare samt hardware for merking og avlesning før ulike stasjoner, får vi nå til flytproduksjon, og med enda høyere produktkvalitet. Ved hjelp av RFID på ulike komponenter kan man for eksempel male over etiketten, men den er fortsatt lesbar. Hva er RFID?

RFID-brikken festes automatisk på komponenten og når den nærmer seg en stasjon, vil innholdet i brikken bli lest av og maskiner vil stille seg om automatisk.

Det er programvaren portalRFID, som skal sørge for flyten. Dette er en programvare som vi har installert hos flere bedrifter, forteller daglig leder i APX systems, Jan Erik Evanger.

Gilje Tre AS ble etablert i 1989 og er et familieeid selskap som holder til i Dirdal, like utenfor Stavanger. Firmaet er solid med 229 ansatte og med 348 millioner i driftsinntekter i 2017.

For ytterligere opplysninger: Jan Erik Evanger, telefon 47 90125050 eller jan.erik@apx-systems.com.