Gausdal Bruvoll inviterte til åpning av deres nye produksjonsanlegg for ferdigmalt kledning – Målgang 2020

Ved hjelp av RFID så har Gausdal Bruvoll en produksjonsløsning skalert for et produksjonsvolum på 10km ferdig malt kledning pr. time! Eller sagt på en annen måte, så kan de produsere ferdig malt kledning til en hel enebolig på fire og et halvt minutt! Løsningen som tar i bruk RFID tagger til merking av kledningen og lesing ved bruk av antenner, samt integrasjon mot produksjonssystem er levert av APX Systems.

Produksjonen produseres pr. kundeordre. Dette gir fleksibilitet for raskere produksjon, bedre kundebehandling og lavere produksjonskostnader også fordi behovet for lagerlegging blir mindre. I stedet kan ferdig vare kjøres direkte til kunde.

Produksjonsprosessen starter ved at APX Systems mottar informasjon om ordren via en integrasjon mot Sintefs produksjonsplansystem. Her hentes informasjon om ordren, hvordan skal ordren produseres? Skal det påføres grunning, med hvilken farge, i hvor mange løpemeter, til hvilken kunde m.m. Deretter påføres det en RFID etikett på undersiden av den første planken i produksjonsserien. Samtidig overføres all informasjon til produksjonsanlegget om produksjonsserien som skal startes.

Langs produksjonslinjen så er det plassert antenner / lesepunkter som leser RFID taggen og sender status og beskjed til produksjonsanlegget om at nå er produksjonen kommet så langt på linjen. Ordreinformasjonen styrer om det skal påføres grunning, ett eller to strøk maling før produktet er ferdig for pakking. Når malingsprosessen er ferdig ledes plankene til pakking.

Ved enden av produksjonslinja blir ferdig malt kledning buntet sammen og lagt på paller. Pallene blir videre merket med produktinformasjon og ordreinformasjon og er nå klare for utkjøring.

Ved å produsere pr. ordre oppnås det store besparelser i lagerlogistikk. I gamle dager så samlet man opp alle bestillinger som var like, før man satt i gang produksjonen. F.eks. så samlet man opp alle ordrer med ferdig grunnet kledning til en stor produksjon. Når så produksjonen var ferdig så måtte man bruke mye tid på å splitte produksjonen etter kundeordre, for deretter å pakke.

Med dagens system produseres det pr. kundeordre, noe som gir bedre økonomi, større fleksibilitet og mer fornøyde kunder. Et columbi egg! Uten bruk av RFID ville en slik fleksibilitet og hastighet ikke vært mulig. Gausdal Bruvoll er godt rigget for fremtiden og tåler ytterligere volumøkninger uten større investeringer i malingsfabrikken.

Fakta; Hva er portalRFID?

PortalRFID er en RFID middleware som kommuniserer med alt av RFID-utstyr, ERP-systemer og banestyringssystemer.

  • Lese/skrive RFID-tager
  • Styre produksjonsprosesser
  • Lese fra og rapportere til ERP-systemer (produksjonsordre, kundeordre, artikkeldata osv.)
  • Signalutveksling med banestyring
  • Støtter alle GS1 sine standarder for EPC/RFID

 

Ønsker du å vite mer om hvordan Portal RFID kan passe for din bedrift kontakt oss her; https://apx-systems.com/kontakt-oss/