LERVIG har med løsning fra APX systems overtatt styringen og selger nå direkte til Vinmonopolet

Det begynte med et EDI-prosjekt for LERVIG opp imot Vinmonopolet. Deretter så har prosjektet utviklet seg til å bli mye mer, fordi man hos APX systems har fått gode råd og veiledning til å lage en skalerbar løsning med en gang!

Med den nye løsningen så har de full kontroll med varene og de kan nå stå for salget til Vinmonopolet selv, uten å gå veien om grossister. Løsningen som LERVIG har tatt i bruk ivaretar merking i henhold til Vinmonopolets krav om bruk av ASN eller Pakkseddel nivå 3. Løsningen er integrert med VISMA, der LERVIG benytter sD2 Logistics fra APX systems.

Lervig motta

I dag kan LERVIG motta bestillinger fra Vinmonopolet og ASKO/COOP i form av EDI meldinger som formidles videre fra Azets til LERVIG sitt system VISMA Global.

Med den nye løsningen der LERVIG har elektronisk merking av det enkelte produkt som også inkluderer batch nr, så åpner det seg mange nye muligheter. Med full sporing klarer de å løse utfordringer de tidligere ikke så løsninger for. Nå har de f.eks. en bedre automatisk løsning for registrering av pant på ordrene. LERVIG fører produkter for mange markeder der 50% går til eksport. Eksport produktene har andre krav til merking enn til det norske markedet. Retur av produktene med en pante-ordning er en særskilt norsk løsning.

LERVIG har et tett samarbeid med Tine og lagring og distribusjon. Tine henter ferdige produkter hos LERVIG med kjølebil, for lagring på kjølelager, og blir så plukket og distribuert ut med kjølebil til LERVIGS kunder rundt i hele Norge. APX systems sin løsning vil også håndtere ordrer med EDI meldinger til Tine og mottak av ordrebekreftelser i retur.

Stein Erik Opheim hos LERVIG uttaler at han er svært fornøyd med valget av APX systems som leverandør til løsningen. Her har vi funnet frem til en leverandør som hjelper oss også med komplekse problemstillinger og med en løsning vi kan vokse med i fremtiden.